HTML

Két hét a Medve-lakban

Nyaralásom Írországban. A memóriám ugye, olyan, amilyen, tehát kell nekem egy hely, ahol megőrizhetem az események lenyomatát, s erre a park tökéletes. Majd a Medve-lakban megint

Friss topikok

Linkblog

Kifelé nyíló ablak és társaik

2009.07.21. 08:52 talemaunique

Össze kell szednem, nem hagyhatom rögzítés nélkül ezeket.

Az autók nem jó felén mennek az útnak, ennek megfelelően a kormány nem jó helyre nőtt az autóban...
Ráadásul az országos főutak, s az azoktól kisebb rangsorú utak, szélessége nos, a hideglelés kellemes érzését hívja elő a gyanútlan utazóban.



Igen, az autóban ülve, a mi sávunkban közlekedve készítettem ezt a képet. A buszok, annak rendje s módja szerint a másik sávban haladtak. Érezhető az ok, amiért a furik közé tettem ezt a képet?

A villanykapcsolók fordítva -mondhatni az elemi józan észnek ellentmondva- funkcionálnak.

Keverőcsap, mint olyan, ismeretlen ezen a tájékon. A mosdókét szélén, minimum 30 centi távolságra egymástól, nyithatod meg a hideg illetve a melegvizes csapot. Praktikus. Nagyon praktikus.

Az ablakok a házfal síkjából kifelé -mondom nem a szobába be, hanem az utca felé, tehát kifelé- nyílnak.

Körforgalmak olyan méretben is előfordulnak, hogy ihaj! S ha ezzel nem elég pontosan fejeztem ki magam, akkor csak annyit mondhatok, hogy uszkve egy lufi méretű fehér pötty középre festve az aszfalton, s azt kell kerülgetni a körforgalmak szabályai szerint, a továbbhaladáshoz. Édes.

Veszélytáblák: birka, tehén, szarvas, gazella (ez gondolom szintén szarvast akar ábrázolni, csakhogy annyira kecses, éppen ugrásban lévő állatot mutat, hogy nem lehet egy napon említeni az ehhez képest már-már behemót agancsossal), piknik (egy erdei asztalka éppen rádőlő hatalmas fenyőfával), gnóm-gyerekek, autóversenyen-célbaértél-tábla (aminek értelmére a mai napig nem leltem), 

Mindig, mindenhol van, és mindig mindenhol szabad a roki parkoló, illetve soha, sehol nem foglalja el azt kártya nélküli autó. (Azt hiszem, ez az otthoni gyakorlattal szemben, méltán a furik közé kerülhet sajnos.)

Most több nem jut eszembe, pedig nyilván messze a sor vége, de lassan indulunk Dublinba, ahonnan 16:00-kor száll fel a gép, amivel megyek haza!

Jó volt itt, nagyon jó. Köszönöm! :)



 

Szólj hozzá!

Címkék: talema írország furi ditte

A bejegyzés trackback címe:

https://nyaralok.blog.hu/api/trackback/id/tr691615454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása